Feestelijke halal gourmet schotels

De lekkerste halal gourmet schotels voor de feestelijke december maanden!

Toon 1 - 0 van 0
More filters
Geen producten gevonden...

Halal gourmet

Tijdens de gezelligste tijd van het jaar is het een ware traditie. Gourmet met de hele familie. Genieten van lekker vers en mals vlees op de plaat tijdens de halal gourmet. Goed vlees is belangrijk voor het lichaam en u wilt er verzekerd van zijn dat u ook verantwoord vlees eet wat op de juiste manier gemaakt is. De gourmetschotel met goed vlees kan hier uiteraard ook niet in ontbreken. Er wordt helaas veel gesjoemeld met certificering omtrent halal vlees. Daarom voelen wij ons als gecertificeerde slager verantwoordelijk om transparant te zijn over waar ons vlees vandaan komt en dat u zeker kunt zijn van vers en mals halal vlees. Het vlees wat u bij ons koopt, of het nou rund of kippenvlees is, wordt zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Dit doen wij zodat u weet waar uw vlees vandaan komt en door het lokaal inkopen van het vlees kunnen wij de kosten laag houden. Het vlees van kip en rund gaat binnen drie dagen van boer naar bord.

Gourmetschotel

De gourmetschotel kunt u zelf samenstellen via onze website. U heeft hierin een ruime keuze aan vlees. Voor het vlees van uw gourmetschotel kunt u kiezen uit onder andere biefstuk, kip, shoarma van kippenvlees en lekkere köfte. De slager houdt bij het samenstellen van uw gourmetschotel rekening met uw wensen.

 

Halal

Voor het maken van uw schotel voor het gourmet raden wij een lekkere biefstuk aan. Omdat het voor het gourmet is maken wij de biefstuk kleiner. Er zijn diverse soorten biefstuk waar u uit kunt kiezen, dit is:

  • kogelbiefstuk
  • biefstuk van runderhaas of;
  • de normale biefstuk van de rund.

Naast rund is het vlees van de kip uiteraard ook erg geschikt voor de gourmet. Het vlees van de kip is snel gaar op de bakplaat. Kipfilet met verschillende kruiden zodat u dit niet zelf meer hoeft te doen. Ook maken wij lekkere shoarma op smaak gebracht met onze lekkere shoarma kruiden.
Heeft u ook wel eens gedacht aan köfte voor uw gourmet? Köfte komt van oorsprong uit Turkije en wordt tegenwoordig wereldwijd gegeten. Het woord is afgeleid van het Perzische woord küfta, wat betekent vermalen. Köfte zijn gehaktballetjes gemaakt van lamsgehakt of rundergehakt op smaak gebracht met komijn, ui en peterselie. De balletjes van köfte zijn niet perse rond maar in allerlei vormen te koop, dit maakt köfte daarom ook geschikt voor uw gourmet. De köfte kunt u zelf maken of voor uw schotel bestelt u deze bij ons kant en klaar.

Maak uw halal gourmet compleet

Tijdens het gourmetten eet u uiteraard niet alleen vlees. Op de plaat kunt u ook diverse groenten bakken zoals courgette, paprika, ui, en venkel. Het maakt eigenlijk niet uit welke soort groente u wilt gebruiken maar u dient er wel rekening mee te houden dat de groente goed gebakken kunnen worden op een bakplaat. Groente die snel gaar worden en niet snel aanbakken zijn daarom aan te raden. Denkt u ook eens aan aardappels voor op de gourmetplaat. U kunt het beste de aardappels van te voren halfgaar koken, in plakjes snijden en daarna op de bakplaat verder laten garen tot ze een krokant korstje krijgen. Voor het bakken op de gourmetplaat kunt u het beste olijfolie gebruiken, dit is een olie die goed heet wordt en een fijne milde smaak geeft aan het eten. Wilt u wat meer pit geven aan het eten?Voeg wat knoflook, peper en zout toe aan de olie voor extra smaak. Eten er kinderen mee dan kunt u de olie beter wat neutraler houden als zij deze smaken nog niet gewend zijn. Vergeet ook de sauzen en het brood niet om de maaltijd compleet te maken.

Oorsprong van gourmet

Waar komt het woord gourmet eigenlijk vandaan? Zoals het al doet vermoeden komt het woord gourmet uit het Frans. Het woord gourmet oftewel gourmetten is een afgeleide van het Franse woord gourmandises wat betekent exclusieve hapjes. Gourmet wordt in Nederland voornamelijk tijdens feestdagen gedaan. Het zorgt ervoor dat je samen met je familie gezellig bezig bent tijdens het eten en door het zelf bereiden van het eten ook tijd hebt voor een gesprek. Al met al neemt de maaltijd al snel minimaal twee uren in beslag, dit is wel iets om rekening mee te houden bij het plannen van uw feestdag. Maar zoals altijd gezegd wordt, gezelligheid kent geen tijd.